01202 700032

Bingham Avenue | Poole

The proposed design has been developed to provide a modern family home thats responds fully to both the surrounding context and natural environment.

The existing property is in conflict with the site context utilising a traditional form with relatively small window openings. Poor planning in terms of orientation and internal layout has resulted in a house that is inherently dark and poorly lit.

To contrast this we wanted to provide a home that would be flooded with natural light and that responded to the sites sylvan context.

The main living accommodation is located on the first floor in at traditional form element that appears to float above the ground floor sleeping accommodation. The floor to ceiling glazing provides a framed picture view through the sites mature scott pines and to the internal courtyard garden space below.

The scheme was granted planning approval in April 2010.

Bingham Av 002 Portrait

Residential